Online Teklif Talep Formu 
   
Ana Sayfa Hakkımızda Kalite Yönetimi PDF-Katalog Galeri SSS Hizmetlerimiz Referanslar İletişim
Hizmetlerimiz
Davlumbaz
Yangın Söndürme Sistemleri
FM 200 Gazlı
Yangın Söndürme Sistemleri
CO2 Gazlı
Yangın Söndürme Sistemleri
Novec -1230 Gazlı
Yangın Söndürme Sistemleri
Inergen Gazlı
Yangın Söndürme Sistemleri
Sprinkler Sulu
Yangın Söndürme Sistemleri
Köpüklü
Yangın Söndürme Sistemleri
Kuru Kimyevi Tozlu
Yangın Söndürme Sistemleri
Su Sisi
Yangın Söndürme Sistemleri
Argon Gazlı
Yangın Söndürme Sistemleri
Mikro
Yangın Söndürme Sistemleri
FE 25
Yangın Söndürme Sistemleri
Araç
Yangın Söndürme Sistemleri
Yangın Algılama Sistemleri
Yangın Ekipmanları
Bakım
Otomasyon Sistemleri
 

Bayi Girişi
 Kullanıcı Adı :
 Şifre :
Şifre Hatırlat 
tasarım uygulama mühendislik danışmanlık
CE    ISO    NFPA TSE-HYB    UL TSE   
 






Yangın Ekipmanları
Yangın Pompaları

     Yangın Pompaları Sulu ve Köpük-Su söndürme sistemlerinin basınçlandırılmasında kullanılmaktadır. Yatay ayrık gövdeli, sondan emişli ve dik türbin tipi olmak üzere farklı tiplerde UL listeli, NFPA 20 uygun veya FM ve LPCB onaylı olarak pompa ve kontrol panelleri firmamız tarafından ithal ve tedarik edilmektedir. Pompaların devreye alınması, bakım onarım ve testleri firmamız tarafından sağlanmaktadır. Yangın pompa seti genel olarak 1 Elektrik, 1 Dizel olmak üzere asıl ve yedekli olarak seçilir.

     Ayrıca sistemdeki küçük basınç kayıplarının önlenmesi ve dengelenmesi için jokey pompa kullanılmaktadır. Yedek pompanında elektrikli seçilmesi durumunda elektrik beslemelerinin en az birinin güvenilir bir kaynaktan beslenmesi ve gerektiğinde elektrik gücünün kesintisiz transferi için "Otomatik Geçiş İstasyonu" kullanılması zorunludur.

Yangın Perdesi

     İki tarafı silikon kaplı ve içinde çelik ipler bulunan fiber malzemeden üretilen perdeler, yangının bir bölgeden diğer bir bölgeye geçmesini engellemek için kullanılan bir perde sistemidir. Özel kumaşı sayesinde 180 dakkikalık bir sürede 1100 Santigrad Derece'ye kadar ısıyı tutarak rahat hareket ve mücadele kolaylığı sağlamaktadır.

     Mevcut yangın algılama sistemine entegre edilebilen perdeler, tehlike anında otomatik olarak çalışmaya başlarlar.

Yangın Dolabı

     Firmamız tarafından satışı, montajı ve bakımı yapılan hidrantlar, yangın dolapları iç piyasadan temin edilmekte olup, gerekli durumlarda ithal edilmektedir.
Kullanım alanları;

     Yangın dolapları ve hidrantlar sulu ve köpüklü söndürmenin uygulandığı bütün yerlerde kullanılır. Hidrant  genellkle açık alanlarda kurularak yangın esnasında itfaiye ekibinin ve görevli personelin basınçlı su ihtiyacını karşılar. Yangın dolapları ise genellikle kapalı alanlarda kurulur. Sulu ve köpüklü olmak üzere iki farklı tipi vardır.

Yangın Kapıları ve Yangın Pencereleri

     Yangın kapıları, yangın senaryosuna, tahliye planlarına ve mimariye göre yapı veya kompleksler içinde, can emniyeti kurallarına göre, yapının boşatılmasında kullanılan merdivenlerde kaçış kapısı olarak, yangın zonları arasında, yangın duvarları içinde yer almak üzere, önemli hacimlere dışarıdan duman ve ısının girmemesi, kritik riske sahip depo veya üretim alanları, sis merkezi, trafo daireleri, mutfaklarda, yüksek yangın yüküne sahip mekanlarda çıkabilecek olan yangınların dışarıya yayılmaması amacıyla kullanılmaktadır.

     Yangın kapıları okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri, endüstriyel tesisler, tiyatro sinema gibi gösterim salonları, fuar toplantı kongre gibi toplanma amaçlı binalar, iş merkezleri ve konutlarda kullanılmaktadır. Sahip olduğu yangın dayanımı, duman ve alev geçirmezlik özelliği, dışarıdan kilitli olsa bile içeriden sürekli çıkış imkanı veren panik bar sistemi sayesinde yangın vb. durumlarda hızlı ve güvenli tahliye imkanı sağlar.

Kullanım Alanları;

Yangın kapıları, mimariye,tahliye planları ve yangın seneryosuna göre,
Yapının tahliyesinde kullanılan merdivenlere kaçış kapısı olarak,
Yangın zonları arasında,
Yangın duvarları içinde,
Risk altındaki depolarda,
Yüksek yangın yüküne sahip mahallerde, yangının yayılmaması amacıyla yangın kapıları kullanılır,

Yangın Durdurucuları

     Yangın durdurucular binaların şaft boşluklarında kabloların geçtiği boşluklarda, boşlukların kapatılması suretiyle kullanılmaktadır. Süngerimsi yapısından dolayı, sıkıştırarak montaj yapılır. Yapıştırma yapılmadığı için dolgu yapılan yerde rahatlıkla tamirat yapılabilmektedir.
 
     Her bir yangın durdurucu ürünün kullanılacağı açıklığın ölçüsü, açıklıktan geçen malzemenin cinsi (güç kablosu, kablo kanalı, EMT boru, su borusu, havalandırma kanalı vb.), geçen malzemenin miktarı (açıklığın içindeki yüzdesel oranı "%"), açıklık olan duvarın cinsi (betonarme, alçıpan vb.), açıklığın dikeyde veya yatayda olup olmadığı gibi faktörler, kullanılacak olan durdurucunun seçiminde büyük rol oynamaktadır.

Egzost ve Ventilasyon Sistemleri

Dumanın Atılması:

     Yangın çıkan alana giren personel veya itfaiye elemanı; kurtarma, soğutma veya söndürme işlemi sırasında daha rahat çalışacaktır. Bir noktada çıkan yangın dumanı ve ısısı diğer noktalara yayılmadan dışarı atılacak ve böylece tüm hacim içinde yer alan ürünler, sistemler ve yapı elemanları zarar görmeyecek, hasar azalacaktır. Isının içeride birikerek artmasına engel olunarak, yangının ivmesi düşürülecek ve hacim içinde bulunan ürün ve sistemlerin yanma sıcaklığına ulaşmasına engel olunacaktır. Toksik gazların içeride kalması engellenecektir.

Acil Aydınlatma ve Yönlendirme Armatürleri

     Acil aydınlatma ve yönlendirme armatürü, normal aydınlatma sisteminin devre dışı kalması durumlarında (sabotaj, yangın, şebeke kesintisi gibi) kendinden beslemeli batarya grubu vasıtası ile, panik oluşmasını önleyici ve çıkış yollarını aydınlatan belirli bir ışık seviyesi oluşturur. Yönlendirme işaretleri ile, en yakın çıkış noktasının belirlenmesine yardımcı olur. Yapı içinde bulunanların hızlı ve kazasız tahliyesini sağlar.

     Yangın durumunda binanın elektrik sistemi devre dışı bırakıldığı için, ortamı aydınlatmak suretiyle yangın söndürücülerin ve yangın ihbar butonlarının yerlerinin bulunmasının sağlanmasında da önemli bir görev üstlenir. Toplumca kullanılan ortak alanlarda mutlaka bulunması gerekir.

Yangın Hidrantı

     Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik'te çevre hidrant sistemlerinin özellikleri aşağıdaki madde ile belirlenmiştir;

Madde 95 - Yapıların yangından korunmasında, ilk müdahalede söndürülemeyen yangınlara dışarıdan müdahale edebilmek için mümkün olduğunca yapının veya binanın tüm çevresini kapsayacak şekilde tesis edilecek hidrant sistemi bünyesinde yerleştirilecek hidrantlar, itfaiye ve araçlarının kolay yanaşabileceği ve bağlantı yapabileceği şekilde düzenlenmelidir.

• Hidrant sistemi dizayn debisi en az 1900 l/dak olmalı ve debi yapının risk sınıfına göre arttırılmalıdır. Hidrant çıkışında 700 kPa basınç olmalıdır.
• Hidrantlar arası uzaklık çok riskli bölgelerde 50 m, riskli bölgelerde 100 m, orta riskli bölgelerde 125 m, az riskli bölgelerde 150 m alınmalıdır.
• Normal şartlarda hidrantlar korunan binalardan ortalama 5-15 m kadar uzağa yerleştirilmelidir.
• Hidrant sistemine suyu sağlayan boru donanımında ring sistemi mevcut değilse kullanılabilecek en düşük boru çapı 150 mm olmalıdır.
• Sistemde kullanılacak hidrantlar yer üstü yangın hidrantı olmalı ve TS 2821 nolu standarda uygun olmalıdır.
• Hidrant sisteminde, hidrant yenilenmesini ve bakım işlemlerinin yapılmasını kolaylaştıracak uygun noktalarda ve yerlerde yer altı ve/veya yer üstü hat kesme vanaları temin ve tesis edilmelidir.

Yangın Duvarları

     Yangın duvarları endüstriyel tesislerde, depolarda, fabrikalarda ve yangın riski yüksek olan yerlerde kullanılmaktadır. Yangın anında yangının dahada büyümesini engellemek amacıyla uygulanmaktadır. Üretim alanları ile depolama yapılan alanlardaki yanıcı, parlayıcı ürünleri birbirinden ayırmak amacıyla kullanılır.

 


 
 
   
EXPERT YANGIN Yangın Güvenlik Sistemleri

Kayışdağı Mah. Uslu Cad. Yunus Sokak
No: 8/A Ataşehir / İSTANBUL
Telefon : 0 (216) 304 38 76 pbx   Faks : 0 (216) 304 38 76
E-Posta : info@expertyangin.com 
  Gizlilik
Yazılım & Tasarım :